Talentontwikkeling in Uganda

Wat begon als een droom, is nu al jaren werkelijkheid: Talentontwikkelingstraining en Businessontwikkelingstraining voor jongeren in Uganda. Elk jaar ga ik met een aantal nieuwsgierige, betrokken mensen uit Nederland naar Uganda, om daar samen met jongeren te leren. Zij leren veel over zichzelf, hun talenten en dromen en hoe ze dat kunnen realiseren, over hun eigen ondernemerschap en het versterken van hun bedrijf. Wij leren over andere culturen, nieuwe invalshoeken en hoe communities werken, over dit prachtige land en wat gastvrijheid betekent.

We zijn erg blij met de ontwikkeling dat jonge Ugandezen die zelf in een van de trainingen hebben deelgenomen, nu zelf trainingen gaan ontwikkelen en deze in hun communities delen. Vanuit hun behoefte om meer jongeren als trainers te gaan inzetten, ontwikkelen we nu ook een Train de Trainer training.

MastersMaking2Moro (MM2M) is een persoonlijk initiatief, wat nu uitgegroeid is tot een belangrijke pijler van de stichting Vledder Helpt. Hier vind je meer achtergrondinformatie. Ook schreef ik verschillende blogs over de ervaringen en effecten van de trainingen in de afgelopen jaren. Zo schreef ik over twee talentontwikkelingstrainingen en het Mutolere Event of Educational Transformation.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief